ENTRUST projesi ile "yeni ufuklara"

Şirketimiz Kardinero Medikal Sistemler, Güvenli Bağlantılı Tıbbi Cihazlarla İlgili ENTRUST Araştırma ve İnovasyon Projesinde

Şirketimiz Kardinero Medikal Sistemler, Güvenli Bağlantılı Tıbbi Cihazlarla İlgili ENTRUST Araştırma ve İnovasyon Projesinde

Son düzenleme: 19 Ağustos 2023

entrust_log_final-symbol: in-text
entrust-3: main

Kardinero, 1 Ocak 2023'te resmen başlayan ENTRUST Araştırma ve Yenilik projesine katıldı. Proje, Avrupa Komisyonu tarafından Horizon Europe Programı (Hibe Anlaşması No. 101095634) kapsamında finanse ediliyor ve Ocak 2023 – Aralık 2025 dönemini kapsıyor.

ENTRUST, bağlı tıbbi cihazların yaşam döngüsünü bütünsel olarak yönetmeyi ve tüm tıbbi ekosisteme olan güveni güçlendirmeyi öngörmektedir. Proje, bağlı tıbbi cihazların uygulanabilirliğini sınırlamadan güvenceyi artırmak için bir dizi çığır açan çözümden yararlanacak. Buna, doğrulanmış güven modelleri, uzaktan tasdik mekanizmaları, risk değerlendirme süreçleri, güvenli yaşam döngüsü prosedürleri, güvenlik politikaları, teknik tavsiyeler ve gerçek zamanlı uygunluk sertifikaları dahildir. Proje, cihazın hesaplama gücünden bağımsız olarak çalışma zamanında doğru çalışmasını sağlamak için yeni bir uzaktan doğrulama mekanizması sunacak ve buna cihaz ve hizmet başına gerekli güvenilirlik seviyesini tanımlayabilen dinamik güven değerlendirme modelleri eşlik edecek. Bu aynı zamanda, çalışma zamanı sırasında onaylanacak doğrulama özelliklerinin hedefleri de dahil olmak üzere, cihaz başına uygun Koruma profillerini tanımlamamızı da sağlayacaktır.

ENTRUST'ın katma değeri ve etkinliği, uzaktan hasta izleme için kullanılan giyilebilir tıbbi cihazlardan hastanelerde ve kliniklerde kullanılan üst düzey sabit ekipmanlara kadar değişen dört gerçek kullanım durumunda doğrulanacak ve değerlendirilecektir.

ENTRUST bünyesinde Kardinero, diğer ortaklarla birlikte aşağıdaki görevleri üstlenecektir: tüm tıbbi cihaz ve siber güvenlik standartlarını, yönetmeliklerini, AB yönergelerini değerlendirerek potansiyel boşlukların belirlenmesi ve karşılanması gereken gereksinimlerin tanımlanması. Bunlar ENTRUST'ın geliştirilmesi için bir kılavuz olarak kullanılacaktır: güven modellerinin formülasyonu ve belirli CMD'lerin mobilite, bağlanabilirlik, performans vb. temel özellikleri göz önünde bulundurularak tehdit sınıflandırması yapılacaktır. Buna ilaveten, geliştirilen sistem için Kardinero'nun KardinBlu ürün ailesinin çok parametreli veri toplama ve izleme cihazlarının çeşitli uygulamaları, projede işbirliği planlanmış olan Ankara Üniversitesi hastane ağında bağlıyken çeşitli kullanım senaryoları altında denenecektir.

Daha fazla bilgi ve güncellemeler için şu adreslerden projeyi izleyebilirsiniz:

LinkedIn…

Twitter…

Ürünler

Image

Efor EKG Sistemi

Sistemimizde bulunan koşubandı, firmamız tarafından özel olarak kardiyolojik uygulamalara uygun şekilde ve bilgisayar kontrollü olarak üretilmektedir.

TÜM Ürünler

Kardinero Medikal Sistemler Sanayi ve Ticaret A.Ş.


E-Posta:
info@kardinero.com.tr

LinkedIn:
Kardinero Medikal Sistemler A.Ş.

Telefon:
+90 312 210 18 10

Adres:
Kardinero Medikal Sistemler A.Ş. Üniversiteler Mah. İhsan Doğramacı Bul. No 29 ODTÜ Teknokent Gümüş Blok BK-7/B Ankara 06800 Türkiye